Boekje? PDF? Of toch liever online?

scroll
deco deco
circle

Niet langer het boekje met het kaftje, maar kiezen voor een online product. De Katholieke Scholenstichting Utrecht (KSU) gaat van papier naar scherm met hun jaarverslag. En dat bevalt uitstekend!

Wij zien het jaarverslag als een verplichting die de nodige kansen biedt. Zeker wanneer je het ‘boekje met kaftje’ inruilt voor een strakke online presentatie van beleid, staf en 24 scholen. Neem het voorwoord van Tjeerd de Jong (College van Bestuur). Dat kun je nu op scherm lezen, maar je kunt het ook beluisteren.

Kerncijfers presenteren werkt veel beter online. Met bijvoorbeeld een dynamische infographic. Ook ga je vanzelf meer vanuit content denken: met welke interviews kunnen we het afgelopen jaar extra kleur geven? Met een leerkracht die een pittig (corona)jaar achter de rug heeft, twee leerkrachten die zich hebben gestort op een eigen lesmethode en Isabel, Ibrahim en Wail. Drie leerlingen van groep 8 op de Marcus in Overvecht die actief zijn als mediator. Ze kunnen ruzies oplossen en dat komt nogal eens van pas.

Beleidsinformatie verzamelen is een hele klus. We hebben door beleidsmensen te interviewen de inhoud vergaard en geordend. Gecombineerd met infographics, video, overzicht en handige links wordt een jaarverslag lezen én maken zo een feestje!

Hoe complex is het maken van een online jaarverslag? Dat valt reuze mee, zeker nu we samen met de bouwer de online omgeving gecreëerd hebben. Daag ons uit met jouw vraag!

“2 in beweging is een professionele, betrouwbare en flexibele partner geweest in de totstandkoming van ons nieuw vormgegeven jaarverslag. Hun adviezen en begeleiding hebben bijgedragen aan een resultaat dat veel positieve reacties op het jaarverslag heeft opgeleverd.”

Mariska Gerritsen
Bestuurssecretaris