Betaalvereniging: Collecteren met de pinbus levert meer op

scroll
deco deco
circle

Kunnen mensen pinnen, dan geven zij meer dan bij de traditionele collecte. Bij een collectebus waar alleen contant geld gedoneerd kan worden is de gemiddelde donatie 1,50 euro, bij een pinbus is dat 3,75 euro.

De nieuwe collectebus bewijst zich als succesvolle innovatie, die boodschap dragen we via diverse kanalen uit.

Na de landelijke introductie in de zomer van 2017 hebben 24 goede doelen proefgedraaid met 500 nieuwe collectebussen. We zoomen in op onderzoeksresultaten, brengen reacties en geven nadere duiding. Opvallend is de vrijgevendheid van Nederlanders wanneer zij de nieuwe pinbus gepresenteerd krijgen. Gemiddeld pinnen zij 3,75 euro en dat is een ruime verdubbeling vergeleken met de contante bijdrage.

We ranken de gemeenten: inwoners uit Den Haag geven 7 euro, gevolgd door Bussum (6,70 euro) en Aalsmeer (5,65 euro). Met een infographic zetten we de voordelen overzichtelijk uiteen. Gevers kiezen voor gemak: 60% van de donaties wordt contactloos betaald. Lokaal belichten we collectanten die zonder uitzondering razend enthousiast zijn over het nieuwe collecteren. Minder gesjouw en een stuk veiliger als je in het donker over straat moet. Soms bemerken ze nog wat koudwatervrees aan de deur, maar na wat uitleg wordt er ruimhartig gepind. Om de boodschap nog eens extra te benadrukken bieden we een pin (!) aan. Speld ‘m op je jas en je bent meteen drager van de boodschap ? .

Onze projecten

Wat doet communicatie voor innovatie? Maak een afspraak en kom erachter.