Gemeente Nieuwegein: Afval? Doe er iets goeds mee

scroll
deco deco
circle

Met beleving, lichte educatie, slimme doorverwijzingen en engagement op social media enthousiasmeren we Nieuwegeiners hun afval te scheiden.

Steeds meer Nieuwegeiners doen het al: zij brengen hun batterijen, gloeilampen en cartridges naar een Blipvert. De mini-containers staan in winkelcentra en maken afvalinzameling en -recycling makkelijk. Onze actie voor de gemeente Nieuwegein is gericht op gedrag: ga je boodschappen doen, neem dan dit soort afval even mee. Wie raadt wat het drietal in de Blipvert doet, maakt kans op een goed gevulde boodschappentas. Een extra beloning in feite, want je bent sowieso goed bezig. Onze actie op Facebook slaat direct aan en wijst op een hoge betrokkenheid bij het onderwerp.

Tijdens de Duurzaamheidsmarkt dagen we bezoekers – vooral ouders en kinderen – uit: Ken jij het geheim van GFT? Niet de ‘dienstmededeling’, de wekelijkse ophaaldienst in de zomer, maar GFT afvalscheiding zelf staat centraal. Bezoekers storten zich enthousiast op het fruit schillen, bereiden hun eigen fruit- of groentenshake op de shakefiets en beantwoorden drie vragen over GFT (altijd prijs). De aanpak en invulling zorgt voor heel veel aanloop en dus contactmomenten.

Het overkoepelende thema benadrukt dat nog eens: Afval? Doe er iets goeds mee!

.

“2 in beweging staat voor 'eerst denken dan doen'. Zij zijn sterk in het bedenken van concepten, die resulteren in aansprekende, originele campagnes gericht op gedragsverandering. Ze zoeken altijd de aansluiting bij de communicatiedoelgroep en houden het simpel en concreet. Het bureau is echt van alle markten thuis en... wat een leuk en bruisend team!”

Xandra Feije
Communicatieadviseur gemeente Nieuwegein