Ieder(in): WieWatWajong

scroll
deco deco
circle

Wat zijn de gevolgen als ik overstap naar de Wajong 2010? Kan ik studeren met een Wajong 2015? Geldt er ook een garantiebedrag voor ZZP’ers? De Wajong is sinds 1 januari 2021 op een aantal punten veranderd. Deze verandering heet ‘de vereenvoudiging van de Wajong’, maar toch blijft de Wajong nog steeds behoorlijk ingewikkeld. Ieder(in) lanceert het Informatiepunt Wajong met de campagne wiewatwajong.nl.

Wie communiceert met Wajongers, mensen met een beperking, moet voldoen aan de hoogste eisen van toegankelijkheid. En dus vragen we ons af: sluiten onze uitingen in vorm en inhoud aan bij wat Wajongers als plezierig ervaren? Zijn we helder, duidelijk, overtuigend genoeg?

Testpanel
Met een testpanel van Wajongers zetten we de puntjes op de i. We benoemen direct ‘Wajong’ en ‘Wajongers’ en communiceren een korte boodschap. Liever geen gifje of bewegend beeld, maar een heldere boodschap die direct ter zake komt. Dat zie je ook terug op de site van Ieder(in) waar het Informatiepunt Wajong is gehuisvest.

Advies op maat
“Met de campagne WieWatWajong.nl willen we zoveel mogelijk Wajongers bekend maken met het informatiepunt, zodat wij Wajongers kunnen helpen met advies op maat. Het maakt niet uit wat voor een Wajong je hebt, als je een vraag hebt over de veranderingen in de Wajong kun je bij het Informatiepunt Wajong terecht”, aldus Illya Soffer, directeur Ieder(in), belangenorganisatie voor mensen met een beperking en chronische ziekte. Naast de bekendheid van het informatiepunt onder Wajongers – bellers / mailers weten wat ze krijgen – zetten we ook in op toegankelijkheid, meetbaarheid en online vindbaarheid.

Persoonlijke situatie
Staatssecretaris Bas van ’t Wout (ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) is verheugd over de officiële start van het informatiepunt: “Met de vereenvoudiging van de Wajong verandert er veel voor Wajongers op het gebied van inkomen, uitkering en studie. Extra belangrijk dus dat zij de nieuwe regels voor hun persoonlijke situatie goed begrijpen.” Op de bres dus voor WieWatWajong!

Ja, het wordt tijd dat ik meer ga testen. Vertel mij meer over jullie ervaringen!