Kijken of het klikt. Zo werkt daten met leerkrachten

scroll
deco deco
circle

Ook in Utrecht is het lerarentekort nijpend (waarbij de overspannen huizenmarkt bepaald niet helpt). De KSU bundelt de krachten van alle 25 scholen en organiseert een Meet & Greet voor studenten, zij-instromers en ervaren leerkrachten. Hoe krijg je de goede mensen op de juiste plek?

Helemaal op je plek. Dat is de nieuwe belofte van 25 scholen die horen bij de Katholieke Scholenstichting Utrecht (KSU). Met onze voorjaarscampagne nodigen we aankomende juffen en meesters uit om┬áde proef op de som te nemen. Zo worden deze ‘first dates’ wel een succes.

Pas als je elkaar ontmoet, weet je of er een klik is. Dat geldt ook op de arbeidsmarkt. Daarom hebben we gestuurd op bezoek aan de Meet & Greet in de Utrechtse Werkspoorkathedraal. Professionals van de scholen ontvangen geïnteresseerden en sollicitanten met open armen. De Meet & Greet blijkt een laagdrempelige manier om kennis te maken, meer te weten te komen over vacatures en de aansluitende open dagen van de scholen. Bekijk de wervingssite.

Vanuit de KSU, maar ook via de scholen laten we zonder opsmuk zien waarom starten bij de KSU-scholen een goed idee is. Uitingen op social media in herkenbare stijl, video-oproepen van ‘aanstaande’ collega’s die uitkijken naar jouw komst. Eerlijke, niet opgeklopte verhalen van recent ingestroomde leerkrachten die hun eerste indrukken en ervaringen delen.

Het event trekt veel bezoekers, die hun kans grijpen om te ‘proeven’ van de diversiteit en het aanbod van de scholen. Het is de vormgeving (in sprekend groen), toon (eerlijk en oprecht) en inhoud (synergie tussen scholen en overkoepelende stichting KSU) die de campagne succesvol maakt.