Provincie Utrecht: Nieuwegein fietst!

scroll
deco deco
circle

Nieuwegein, ontworpen als autostad, geeft volop ruimte aan de fiets. Met investeringen in infra en stallingen wordt het bewoners en forensen zo makkelijk mogelijk gemaakt. Het programma Nieuwegein fietst! moedigt het enthousiasme voor de fiets verder aan.

Nieuwegein fietst! geeft aandacht aan de fietsmogelijkheden in, naar en vanuit de stad. Het samenwerkingsprogramma heeft als doel de bereikbaarheid van de regio te vergroten. Om mensen enthousiast te maken vaker te gaan fietsen, organiseren we diverse, aanstekelijke fietsacties. Steeds in samenwerking met lokale stakeholders.

Fietsen is snel en je blijft er ook nog fit bij. Als je fietst, draag je bij aan een schone, duurzame leefomgeving. Toch stappen nog één op de drie Nieuwegeiners dagelijks in de auto. We zetten fietsen op de kaart met acties en events voor kinderen, forensen, scholieren, inwoners. De originele Nieuwegein-fiets duikt steeds vaker op in de straatbeeld en online. Na het enerverende programma van een jaar dragen we het stokje over aan lokale fietsambassadeurs, Nieuwegeiners die nieuwe activiteiten op poten zetten en de fietsvibe in stand houden.

“Nicolette en Martin zijn bevlogen in hun werk. In opdracht van Goedopweg en in samenwerking met diverse partijen, hebben ze met verrassende en originele acties het fietsen in Nieuwegein beter op de kaart gezet. En dat in een stad gebouwd voor de auto!”

Laura Kok
Projectleider Goedopweg

Hoe effectief is jouw communicatiestrategie? Vraag het aan ons.