Sociaal Secretariaat Vleessector: Snij niet in je eigen vlees

scroll
deco deco
circle

Communicatie over arbo is bijna altijd gericht op werkgever en werknemers. De ondernemer moet als eerste overtuigd worden en in actie komen. Dus zijn attentiewaarde en een concreet handelingsperspectief voorwaarden voor succes.

Een ongeval op de werkvloer. Het kan ook in jouw bedrijf gebeuren. Jaarlijks worden in de vlees en vleeswaren dertig ernstige bedrijfsongevallen met letsel geregistreerd. Natuurlijk doe je er alles aan om dit te voorkomen. Maar hoe maak je de kans op een bedrijfsongeval zo klein mogelijk? Bekijk de feiten en snij als bedrijf niet in je eigen vlees!

Met een DM en e-mailings zetten we machineveiligheid op de agenda bij directeuren van kleine en middelgrote bedrijven in de vlees- en vleeswarensector. We zetten een lekkere binnenkomer in als call to action om tijdens de koffie te checken of iedereen nog scherp is op veilig werken. Uiteraard met links naar de gratis arbo-instrumenten die online beschikbaar zijn. Zo plaveien we de weg om veiligheid serieus te nemen, ook bij kleine en middelgrote bedrijven, en vooral om ermee aan de slag te gaan.

“Doortastend, inspirerend, 2 the point, actief meedenkend, producten die gezien (mogen) worden.”

Marc van Bruggen
Sociaal Secretaris Vleessector